Blinde student met geweld overvallen terwijl hij hulpdiensten belde

In het centrum van Brussel is maandag een blinde man beroofd. Het slachtoffer was aan het bellen met de hulpdiensten, maar dat schrikte de daders niet af, schrijft Het Laatste Nieuws. De politie is een onderzoek gestart maar kon voorlopig niemand oppakken.

De 32-jarige blinde ULB-student zat maandagavond op een bankje in de Ravensteinstraat in het centrum van Brussel, toen hij een groepje mannen opmerkte die om hem heen cirkelden. Hij nam zijn gsm en belde de politie, die een patrouille naar zijn locatie stuurde. Omdat een van de mannen naast hem kwam zitten, belde hij ook het noodnummer 101. Daar raadde de medewerker de jongeman nog aan om te vluchten. 

We hebben een onderzoek geopend om de daders op te sporen, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. 

Ilse Van de Keere, Politie Brussel

Maar enkele seconden later werd hij door een van de mannen in een wurggreep gehouden en kreeg hij een mes tegen de keel gezet. De overvallers sloegen uiteindelijk op de vlucht met zijn tas, vlak voor de politiepatrouille ter plaatse kwam. “Wij zijn inderdaad tussengekomen voor die feiten” zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. “Ter plaatse waren er geen verdachten meer aanwezig. We hebben een onderzoek geopend om de daders op te sporen, maar voorlopig werd er niemand opgepakt. Onze mensen hebben het slachtoffer naar huis gebracht, want hij was danig onder de indruk van de feiten.”

Het is niet de eerste keer dat de rechtenstudent geviseerd wordt door criminelen. Vorig jaar werd hij bij zijn thuiskomst aan zijn appartement in Ukkel al eens aangevallen en bestolen. 

Meest gelezen