Burgemeester Diest waarschuwt: "Auto foutparkeerders Halve Maan wordt onmiddellijk weggesleept" 

Foutparkeerders aan het provinciedomein  Halve Maan in Diest zijn gewaarschuwd. "Wie foutparkeert mag zeker zijn dat zijn auto wordt weggetakeld", zegt de burgemeester van Diest. 

Nu het zomerseizoen is gestart, zakken heel wat mensen af naar het provinciaal domein "Halve Maan" in Diest. Velen bezoeken het domein met de auto, maar door een verkeerswijziging wordt parkeren in de buurt minder evident.

Politie zal tijdens zomermaanden meer controles uitvoeren en foutgeparkeerde auto's worden onmiddellijk weggesleept

Christophe De Graef, burgemeester Diest

"De volledige omgeving rond het domein is tot eind augustus een blauwe zone", vertelt burgemeester Christophe Degraef (Open Diest). "Dat betekent dat mensen hun blauwe schijf moeten leggen en dat ze er ook maar maximum twee uren kunnen parkeren. Daarnaast waarschuwt de burgemeester ook nog voor foutparkeren. "Vorig jaar hadden we in de omgeving ontzettend veel overlast van foutgeparkeerde wagens. Dan gaat om auto's die dwars door elkaar staan of op de stoep of het fietspad." De politie zal ook dit jaar meer controles uitvoeren in de buurt om foutgeparkeerde auto's onmiddellijk weg te slepen.  

Meest gelezen