De Vlaamse Waterweg nv

Colomabrug in Mechelen afgesloten na scheur in steunpilaar

De Colomabrug in Mechelen is afgesloten voor verkeer, omdat er een scheur werd ontdekt in één van de twee steunpilaren, waardoor de veiligheid in gevaar komt. De brug wordt zo snel mogelijk gecontroleerd om te kijken welke herstellingen precies nodig zijn en hoelang dit zal duren.

De Colmabrug in Mechelen ligt in de buurt van het station over het kanaal Leuven-Dijle, op een belangrijke verbindingsweg naar de E19. Gisterenavond werd er een scheur vastgesteld in één van de twee steunpilaren. Om geen veiligheidsrisico te nemen, werd de brug afgesloten.

Omleiding

De Vlaamse Waterweg, een agentschap van de Vlaamse overheid dat de waterwegen in Vlaanderen beheert, gaat de brug nu inspecteren. Dan wordt er beslist welke herstellingen er moeten gebeuren en hoelang dat gaat duren.

Het verkeer moet nu omrijden via de Postzegellaan (N1). De brug is opengezet, zodat schepen er wel langs kunnen.

Meest gelezen