Video player inladen...

Conner Rousseau (SP.A): "Benieuwd of zij die aan zet zijn met onze tekst aan de slag willen"

SP.A-voorzitter Conner Rousseau laat zich niet onder druk zetten door zijn collega's van MR, Open VLD en CD&V. Vorige maandag gaven Georges-Louis Bouchez, Egbert Lachaert en Joachim Coens te kennen dat ze deze week nog met een inhoudelijke nota op de proppen zouden komen en dat ze van de SP.A wilden horen of die bereid was daarover te praten. Rousseau kaatst de bal nu terug.

"Men vraagt al enige tijd duidelijkheid van ons, maar wij weten niet goed waarop wij ja of nee moeten zeggen", verduidelijkt Conner Rousseau aan VRT NWS. "Wij hebben dan maar zelf wat duidelijkheid gebracht door te zeggen: Hier is onze inhoud. Het is nu aan jullie. Willen jullie daarmee aan de slag of niet?

Ik wacht eerst op inhoud van de drie personen die nu aan zet zijn

SP.A-voorzitter Conner Rousseau

De SP.A-voorzitter zegt klaar en duidelijk wat hij absoluut wil binnenhalen. "Wij willen absoluut een eerlijke fiscaliteit. Absoluut willen wij massale investeringen in de economie van de toekomst, en die moet duurzaam en digitaal zijn. Absoluut willen wij investeringen in de gezondheidszorg. De mensen die het land draaiende hebben gehouden, moeten hun deel krijgen. Na corona moeten we eindelijk iets doen aan hun lonen en pensioenen." Rousseau grijpt hier terug naar zijn "new social deal", die hij naar aanleiding van 1 mei heeft voorgesteld. 

"Ik wacht eerst op inhoud van de drie personen die nu aan zet zijn", aldus een fors klinkende Rousseau. "Ik ben benieuwd of zij verder met deze tekst aan de slag willen of niet."

Ik kan mij inbeelden dat als de inhoud voor ons goed genoeg is, dat ook voor de PS goed is

SP.A-voorzitter Conner Rousseau

Of hij desnoods bereid is om zusterpartij PS te lossen, wil hij niet zeggen. "Wij zijn bereid om een stap vooruit te zetten. Het moet over inhoud gaan en dan zullen we wel zien wie er aansluit bij die inhoud. Ik kan mij inbeelden dat als de inhoud voor ons goed genoeg is, dat ook voor de PS goed is. We zien wel."

Vanmorgen had Conner Rousseau naar eigen zeggen nog geen uitnodiging ontvangen van de "drie koningen", maar hij verwacht dat die er de komende dagen wel komt. Hoe dan ook moet een eerste gesprek over de inhoud volgens hem met de huidige drie regeringspartijen worden gevoerd. 

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen