De jongeren die nog verblijven in de gevangenis van Tongeren verhuizen naar Beveren.

Delinquente jongeren uit gevangenis van Tongeren verhuizen naar Beveren

De jongeren die nu nog in de oude gevangenis van Tongeren worden opgesloten, verhuizen vanaf 1 september naar een aparte afdeling van de gevangenis van Beveren. 

De verhuizing was oorspronkelijk voor gisteren gepland, maar door de coronacrisis is die uitgesteld tot 1 september. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V): “We hebben nu wel de knoop doorgehakt en een protocol afgesproken. Dat betekent dat de gevangenis van Tongeren opnieuw een penitentiaire instelling wordt voor volwassenen.” In Tongeren is er nu plaats voor 25 volwassen gedetineerden en 8 jongeren. Door de verhuizing zal er plaats zijn voor 50 volwassen gevangenen. Het gaat vooral over mensen die een korte celstraf hebben gekregen en over mensen die worden uitgewezen.

Dit is een duurzame oplossing.

Minister van Welzijn Wouter Beke

De verhuizing naar een aparte afdeling van de gevangenis van Beveren is geen tijdelijke oplossing. Wouter Beke: “We hebben naast Beveren ook Everberg. We hebben de afgelopen jaren heel wat meer geïnvesteerd in het opvangen van delinquente jongeren, dus dit is een duurzame oplossing.”

Meest gelezen