© VRT

Dimitri Leue speelt deze week 49 keer dezelfde voorstelling

Dimitri Leue gaat deze week maar liefst 49 keer dezelfde voorstelling spelen. Sinds 1 juli mogen er weer voorstellingen en concerten doorgaan voor een publiek van maximaal 200 personen. Leue vliegt er meteen tegenaan met 7 voorstellingen per dag. "Ik heb het spelen en het contact met het publiek echt gemist. Ik werd er gek van dat ik mijn beroep niet kon uitoefenen", zegt Leue. 

De voorstelling waarover het gaat is de eerste voorstelling die Leue schreef. "Ik ga opnieuw Maura en de zeven magen der eenzaamheid brengen. Het is een stuk over het steeds opnieuw beleven van liefdesverdriet. Ik breng het ook 7 keer per dag, 24 jaar nadat ik het de eerste keer bracht. De vorm valt dus samen met de inhoud", zegt Leue.

Ik steek het publiek in 49 stemhokjes in openlucht

Dimitri Leue

Er is maar een beperkt aantal toeschouwers aanwezig per voorstelling. "Er zijn 49 plaatsen per voorstelling voorzien. Het getal 49 komt steeds terug en verwijst naar de oneindigheid", zegt hij.

Om de voorstelling coronaproof te maken, heeft Leue een originele oplossing. "Ik steek het publiek in stemhokjes. Als het regent zal er een afdak voorzien zijn, anders is het in openlucht. Dat is zeker coronaproof", zegt Leue. "Het stuk vindt plaats op de speelplaats van het Koninlijk Atheneum in Deurne. Daar ben ik ook getrouwd". 

Meest gelezen