Radio 2

Dronestudenten krijgen diploma met ... een drone: "Niemand heeft dit ooit al meegemaakt"

In DronePort in Sint-Truiden zijn vandaag de eerste studenten als "Drones business architect" afgestudeerd. Dat is een nieuwe opleiding van hogeschool PXL. De 31 afgestudeerden kregen hun diploma trouwens op een hele originele manier, met een drone.

PXL in Hasselt organiseerde dit jaar voor het eerst een postgraduaat "Drones business architect". In de opleiding leerden de studenten wat je wel en niet mag doen met een drone en waarmee je rekening moet houden als je ermee vliegt. Daarnaast werkten ze ook een case uit.

De studenten vonden de diploma-uitreiking alvast heel uniek. "Het is een ervaring om je diploma met een drone te krijgen", vertelt student Serge Liberloo. "Niemand anders kan dat zeggen, want het is de eerste keer dat dat gebeurt. Heel leuk!" Ook studente Inge Van Waeyenberge is enthousiast: “In coronatijd moet het een beetje anders. En op deze manier kunnen we alvast genoeg afstand bewaren. Het sluit ook mooi aan bij de cursus."

Drones zijn de toekomst
Studente Inge Van Waeyenberg

Volgens de studenten zijn drones de toekomst en daar sluit gedeputeerde Tom Vandeput (CD&V) zich bij aan: " Drones zijn innovatief en kunnen in verschillende sectoren worden ingezet".

Video player inladen...

Meest gelezen