Geraardsbergen hangt cartoon over mondmaskers in supermarkten: “Wie geen draagt is egoïstisch”

Geraardsbergen hangt een cartoon op in de supermarkten om inwoners attent te maken op het dragen van mondmaskers. Op de tekening draagt een klant geen mondmasker waarop de kassierster om meer respect vraagt. Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) kan de mondmaskers niet verplichten maar wil zo inwoners aansporen om er toch een te dragen. “Ik kan niet wachten tot de overheid in Brussel het licht ziet.”

Geraardsbergen heeft een cartoon laten tekenen waarop een kassierster en enkele klanten staan. Die dragen allemaal een mondmasker, behalve één klant: die hoest duidelijk in de richting van kassierster. Zij vraagt de klant om wat meer respect te hebben. De tekening heeft een duidelijke boodschap. “Uit verhalen die ik hoor, kan ik wel bevestigen dat het zeker nodig is. Ik moet iets doen en kan niet wachten tot ze in Brussel het licht zien”, zegt burgemeester Guido De Padt.

Als je geen masker draagt, ben je individueel en egoïstisch bezig

Burgemeester van Geraardsbergen, Guido De Padt (Open VLD)

Steden en gemeenten kunnen het dragen van mondmaskers niet verplichten. Maar Geraadsbergen wil toch iets doen. “Ik hoop dat het een verschil maakt. Via de tekening wordt met de vinger gewezen, ik wil de mensen echt confronteren. Als men geen masker draagt is men individueel en egoïstisch bezig."

De cartoons worden de komende dagen opgehangen in de Geraardsbergse supermarkten.

Meest gelezen