Peter Malaise

Grote vakantiewoningen in Vlaamse Ardennen gaan open ondanks onduidelijke regels

Vakantiewoningen die groepen herbergen van méér dan 15 mensen  gaan toch weer open, zo horen we in de Vlaamse Ardennen. Het was niet duidelijk of ze zich moeten houden aan de bubbels van 15 personen of dat ze vallen onder de georganiseerde reizen en zomerkampen waar tot 50 personen zijn toegelaten. Volgens Ann Reyntjens van vakantiewoning Col 38 in Kluisbergen kunnen ze weer op volle bezetting draaien.

Na de persconferentie van de Veiligheidsraad bleven de grote vakantiewoning op hun honger zitten, er werd zelfs geen melding gemaakt van vakantiewoningen, alleen de toegelaten bubbels werden uitgebreid naar 15. Nergens kon een sluitend antwoord gegeven worden of dat ook voor vakantiehuizen van toepassing was. Georganiseerd reizen, zomerkampen en evenementen kunnen vanaf 1 juli dan weer doorgaan tot 50 personen.

De uitbaters van de vakantiewoningen zijn dan maar overgegaan op een creatieve lezing van de regels.  Ann Reyntjens: "Zomerkampen mogen, daar staat geen leeftijd op. Verenigingen kunnen ook, maar wat is de definitie van een vereniging: dat zijn mensen die met hetzelfde doel samen komen. En dat kan dus ook op vakantie gaan zijn of fietsen of sporten." Dus onder het mom van een zomerkamp of van een vereniging kunnen groepen groter dan 15 mensen een vakantiewoning huren. 

Meest gelezen