archieffoto KSA Wakken

KSA Wakken op kamp: kinderen afzetten met drive-insysteem en hekken tussen verschillende bubbels

Gisteren vertrokken veel jeugdbewegingen op kamp. Ze hadden amper 3 weken de tijd om alles voor te bereiden en rekening te houden met de coronamaatregelen. De KSA van Wakken is op kamp in eigen provincie, in Leisele in Alveringem.

KSA Wakken informeerde de ouders op voorhand online. “Daardoor kregen we niet veel vragen meer”, zegt begeleidster Inès Penninck. Om de kinderen af te zetten op de kampplaats werkten ze met een drive-insysteem. “Dat werkte perfect”, zegt begeleidster Inès Penninck. “De ouders moesten blijven zitten in de auto. Iedereen was tevreden over het systeem.”

2 bubbels

De groep is op kamp met 88 kinderen. Ze vormen 2 bubbels. De kookploeg vormt nog een aparte bubbel. Opvallend: er zijn meer kinderen mee op kamp dan vorig jaar. “Pas 3 weken geleden konden ze zich inschrijven, maar dat deerde hen niet”, zegt Penninck.

Binnen een bubbel is alles toegelaten. “Het is wel niet eenvoudig om de 2 bubbels gescheiden te houden, vooral in de gang als ze elkaar kruisen. Oudere leden moeten daarom ook een mondmasker dragen. De 2 aparte groepen missen elkaar wel, maar ze kunnen nog altijd communiceren dankzij het hek dat er staat. Eten doen ze in 2 shiften”, besluit Penninck.

Meest gelezen