Huis in Riemst dat anderhalf jaar geleden instortte wordt nu eindelijk afgebroken

In Zussen, een deelgemeente van Riemst, wordt het huis dat begin vorig jaar instortte eindelijk afgebroken. De eigenaar wilde lange tijd niet meewerken aan de afbraak.

Het getroffen huis raakte zwaar beschadigd na een verzakking in de kelder. Dat veroorzaakte toen ook een gaslek. De bewoners van twee aanpalende huizen konden ook niet meer terug naar hun huis. Ze hebben tot nu bij familie gewoond en in een gastenverblijf in de buurt.

De eigenaar van het huis dat nu wordt afgebroken was ten tijde van de verzakking bezig met verbouwingen. Mogelijk is dat één van de oorzaken. Maar de ondergrond in de buurt is ook erg onstabiel door de aanwezigheid van mergelgroeven. Uiteindelijk wou de eigenaar pas instemmen met afbraak na tussenkomst van een gerechtelijk expert.

Hoog tijd om de precieze oorzaak vast te stellen

Mark Vos, burgemeester Riemst

Burgemeester Mark Vos (CD&V) hoopt dat de juiste oorzaak snel kan vastgesteld worden. “Zodra we weten wat de precieze oorzaak is kunnen de kosten ook verhaald worden op de verantwoordelijke. Voor de buren is het ook belangrijk om na lange tijd terug naar hun woning te kunnen gaan. En ook voor de bewoners van het huis dat nu wordt afgebroken moet er nog een definitieve oplossing worden gezocht.”

Meest gelezen