Leuvens schepen pleit voor verplicht mondmasker op straat en in winkels

De Leuvense schepen van Handel, Johan Geleyns (CD&V) wil dat iedereen in het centrum van de stad een mondmasker draagt. "Nu het drukker wordt zou dat goed zijn", zegt Geleyns. 

Vorige week besliste de Nationale Veiligheidsraad om mondmaskers voorlopig niet te verplichten in winkels. Daarmee gingen de politici in tegen de pleidooien van virologen als Marc Van Ranst, Erika Vlieghe en Steven Van Gucht. Toch klinkt bij heel wat lokale politici de roep naar het verplicht dragen van mondmaskers luider en luider. Ook bij Leuvens schepen Johan Geleyns. Hij wil zelfs dat mondmaskers verplicht worden als je gewoon rondloopt in een stad.

Wie een stad bezoekt of er in rondloopt, zou een mondmasker moeten dragen uit respect voor alle zorgverleners

Johan Geleyns, schepen van Handel in Leuven

"Nu er heel wat coronamaatregelen versoepeld zijn, zie je dat het drukker en drukker wordt in de stad, zegt Geleyns. "Het zou dan ook goed zijn dat mondmaskers op straat verplicht worden. Ik hoop dat de veiligheidsraad nog terugkomt op zijn beslissing.  Ik vind dat wie rondloopt in een stad of een stad bezoekt een mondmasker zou moeten dragen uit respect voor alle zorgverleners. Maar zo'n verplichting moet op federaal niveau beslist worden, daar hebben wij als lokaal bestuur niets aan te zeggen." 

Meest gelezen