"Beavis and Butt-Head", cultfiguren uit de jaren 90, maken comeback in nieuwe afleveringen

Er komen nieuwe afleveringen van "Beavis and Butt-Head", een succesvolle animatiereeks die in de jaren negentig op muziekzender MTV te zien was en intussen een cultstatus bereikt heeft. Er komen twee nieuwe reeksen op de Amerikaanse televisiezender Comedy Central.

"Beavis and Butt-Head" was een tekenfilmreeks uit de jaren 90 over twee lummelende pubers die hun dagen vullen met niksen, muziekclips becommentariëren, videospelletjes spelen, schuine moppen vertellen en elkaar uitschelden. Typische voorbeelden van de cynische "Generatie X". Het typische "Uh huh huh huh huh"-gegrinnik van "Beavis and Butt-Head" werd massaal nagebootst door de fans.  

"Beavis and Butt-Head" was een van de eerste animatiereeksen bedoeld voor volwassenen. Ze liep van 1993 tot en met 1997 op muziekzender MTV. De serie werd geprezen voor zijn sociale satire, maar kreeg ook kritiek voor zijn ranzige humor, taal en geweld. In 1996 volgde een film, "Beavis and Butt-Head do America", en een duet met Cher, "I got u babe". In 2011 waren nog enkele nieuwe afleveringen te zien.

"Tijd was rijp om weer stom te gaan doen"

En nu komen er dus nieuwe afleveringen van "Beavis and Butt-Head" op de Amerikaanse zender Comedy Central. "Het lijkt dat de tijd rijp was to get stupid again (om weer stom te gaan doen)", zegt bedenker Mike Judge, verwijzend naar een veelgehoorde zin uit de reeks. Judge creëerde de reeks en sprak de stemmen in, en ook de nieuwe afleveringen zal hij schrijven en inspreken.

Er zijn twee reeksen besteld, die zullen gaan over thema's die "herkenbaar zijn voor zowel oude als nieuwe fans. “Beavis and Butt-Head waren een bepalende stem voor een generatie. We kunnen niet wachten om te zien hoe ze door de verraderlijke paden van een wereld banen die lichtjaren van hen af ligt", zegt directeur Chris McCarthy van Comedy Central. Er is nog geen uitzenddatum bekend.

"Beavis and Butt-Head" in een aflevering die 9 jaar geleden op MTV uitgezonden werd:

Meest gelezen