Politie gaat patrouilleren op rommelmarkt Tielt-Winge

De politie gaat de komende weken toezicht houden op de rommelmarkt van Tielt-Winge. Iedere maandag is het daar rommelmarkt aan het winkelcentrum op het Gouden Kruispunt. Maar vorige maandag hielden bezoekers zich niet aan de coronamaatregelen en dus gaat de politie patrouilleren.

De wekelijkse rommelmarkt op het Gouden kruispunt in Tielt-Winge is al jaren een succes, maar vorige maandag was er te veel volk om nog voldoende afstand te kunnen houden. "Wij hadden nochtans alles goed voorbereid met de organisatoren waar we al jaren goed mee samenwerken", vertelt de burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken. "Het had vooral te maken met de grote volkstoeloop. Wij hadden afgesproken dat er maar een bepaald aantal mensen op de markt aanwezig mocht zijn. Daardoor moesten er mensen wachten, en hun geduld was beperkt. En dat heeft aanleiding gegeven tot incidenten."

Politie patrouilleert

"We hebben afgesproken dat de politie de komende maandagen ter plaatse zal zijn", zegt de burgemeester. "Niet zozeer om boetes uit te schrijven, maar wel om alles in goeie banen te leiden. Want het is een leuke rommelmarkt op het Gouden kruispunt, die wordt ook al jaren door heel veel mensen bezocht. Maar er zijn nog altijd de coronamaatregelen en het is de bedoeling dat iedereen zich daar aan houdt, ook in Tielt-Winge." 

Meest gelezen