Politiezone Damme/Knokke-Heist

Politieman die zwaar ongeval overleefde, werkt aan comeback met nieuwe patrouillehond: "Hij geeft me moed om door te zetten"

Een zwaar verkeersongeval haalde begin februari het leven van hondengeleider Björn De Waele (42) overhoop. Hij verloor in dat ongeval ook zijn 2 politiehonden, Drago en Blue. Vandaag werkt Björn hard aan zijn comeback met de Mechelse herder Diesel. “Diesel verzet mijn gedachten en geeft me de moed om door te gaan.”

Op zondag 2 februari sloeg het noodlot toe in het politiekorps Damme/Knokke-heist. Agent De Waele was op weg naar een interventie, toen hij onderweg aangereden werd door een andere auto. In totaal raakten 5 mensen gewond, onder wie 2 agenten. Politiehonden Drago en Blue overleefden de klap helaas niet.

"Ik was er kapot van", zegt De Waele. "Na het ongeval stuurden honderden mensen ons steunbetuigingen. De reacties waren zo overweldigend dat we zelfs een rouwregister hebben geopend voor onze oogappels Drago en Blue."

Nieuwe politiehond

"We kregen ook veel berichten van mensen die een puppy hadden of een hond die al in opleiding was. Zelfs uit het buitenland. Diesel vond ik in Limburg via een Facebookgroep. De eigenaars brachten hem eind februari mee naar de hondenschool in Oostende."

Iedereen wou me helpen met het vinden van een goede hond.

Politieagent Björn De Waele

"Diesel bleef bij elke oefening kalm, sociaal en meegaand. Het gevoel zat goed en ik nam hem die avond mee naar huis", zegt de politieagent. "Elke dag werken we aan onze band en we zijn op goede weg. Diesel heeft mijn hart gestolen."

Meest gelezen