Radio 2

Politiezone Ieper schreef tijdens lockdown bijna 1.000 coronaboetes uit

De politie van Ieper heeft tijdens de coronaperiode meer dan 1.000 boetes uitgeschreven voor mensen die zich niet aan de regels hielden. Ook in Brugge ligt het aantal zo hoog.

De politiezone Arro Ieper had de voorbije maanden flink wat werk. Tussen half maart en mei schreef de politie bijna 1.000 coronaboetes uit. Het gaat dan vooral over boetes voor het niet naleven van het samenscholingsverbod. Op de tweede plaats gaat het om mensen die op weg waren zonder geldige reden, voor een niet-essentiële verplaatsing.

Ook in Brugge schreef de politie aardig wat processen-verbaal uit. Daar tellen ze er bijna 900. "Nu controleren we vooral op de afstandsregels", zegt Lien Depoorter van de politie van Brugge. "We controleren vooral in het uitgaansleven. Daar willen we vooral sensibiliseren en mensen aanmoedigen om de afstandsregels te respecteren."

Enkel wie hardleers is, zwieren we op de bon

Lien Depoorter, woordvoerder politie Brugge

In de politiezone van Oostkamp, Beernem en Zedelgem moest de politie ruim 200 pv's opstellen. Ruim de helft voor mensen die geen essentiële verplaatsing maakten. 

Meest gelezen