Comedian Bert Gabriëls blij dat optredens terug kunnen: "Grappen over corona? Zeker! 

Tot groot genoegen van Vlaamse stand-upcomedian Bert Gabriëls mogen culturele evenementen weer doorgaan. Zijn zomeragenda loopt langzaam vol. En wat vaststaat is dat er gelachen zal worden met het coronavirus. “Je moet wel een beetje opletten, maar de beruchte PowerPoint van de regering is dan weer te mooi om te laten liggen."

 

De Vlaamse stand-upcomedian is volop bezig met zijn tweede eindejaarsconference. Ook het coronavirus zal daarin een plaats krijgen. Op de vraag of er gelachen kan worden met corona is het antwoord volgens Gabriëls altijd ja. “Maar je moet ook een beetje opletten. Het nieuws bij een eindejaarsconference is altijd een beetje triestig. Daarom gaan we op zoek naar de kant waarmee wel gelachen kan worden”, vertelt de comedian in Start Je Dag Vlaams-Brabant. “Dat kan met de PowerPoint van de regering maar ook over waar we bang voor zijn geweest. Het is goed om daar toch even mee te kunnen lachen.”

Roet in het eten

Normaal ging Bert Gabriëls vanaf 1 juli onmiddellijk van start met optreden, maar het coronavirus lijkt toch nog roet in het eten te gooien. “De agenda wordt een beetje volgezet maar er verandert nog veel”, vertelt stand-upcomedian Bert Gabriëls. “Mensen organiseren iets maar dan blijkt het toch niet te mogen. Dit doordat de veiligheidscoördinator zegt dat het niet kan doorgaan of de locatie die toch niet goed is. Dus het is een beetje chaos.”

Hierdoor zullen Gabriëls zijn eerste optredens pas eind juli doorgaan. “De eerste optredens zijn in het cultuurcafé KUUB in Mechelen en in Ieper in een tuin. Half augustus sta ik in De Grote Post in Oostende”, zegt comedian Bert Gabriëls. 

Gezonde zenuwen

Nu Bert Gabriëls eindelijk weer mag optreden, is er sprake van een gezonde nervositeit. “Ik ben heel zenuwachtig. Ik weet niet of ik het nog kan. (lacht) Toch is hij erg tevreden dat hij weer van start kan gaan. “Een normale mens is blij als die kan stoppen met werken maar ik vind dat niet leuk. Comedy is mijn werk maar tegelijk ook niet.”

Meest gelezen