Toeristen komen maar met mondjesmaat terug naar Gent: 7 op de 10 hotelkamers staan leeg

In Gent komt het toerisme maar langzaam weer op gang na de coronacrisis. Volgens cijfers van de stad is het nog maar één derde van het normale aantal. De toeristen komen vooral uit eigen land en de buurlanden. In de hotels is de bezettingsgraad nog erg laag, sommige hotels houden de deuren nog gesloten.

Het toeristische seizoen in Gent zou normaal op volle toeren moeten draaien, maar door de coronacrisis herstelt het toerisme zich maar moeizaam. Er zijn wel al toeristen, maar zo’n twee derde minder dan normaal, becijferde de stad. De toeristen komen vooral uit eigen land, maar ook uit de buurlanden.  

Lage bezettingsgraad

Voor de hoteluitbaters zijn het nog barre tijden, vertelt Rudy De Wit van vzw Gent Hotels: “De bezettingsgraad tijdens de week is nu zo’n 20 procent, voornamelijk door zakenmensen. Maar vorig weekend zagen we toch een verhoging tot 30 procent, dankzij de toeristen. Maar dat is nog altijd niet rendabel.” Enkele hotels houden daarom nog even de deuren gesloten.

(lees verder onder de foto)

De Stad Gent trekt alvast 1,5 miljoen euro uit om toeristen uit de buurlanden naar de stad te lokken, vertelt schepen voor toerisme Bram Van Braeckevelt: “We zetten in op coronaproof toerisme, gezinsvriendelijkheid en spreiding, zodat niet alle toeristen op hetzelfde moment komen.” Met de campagne wil Gent vooral de late beslisser aantrekken.

Meest gelezen