VRT-Verkeersexpert Hajo Beeckman wil ook verkeersinformatie voor fietsers

Hajo Beeckman, verkeersexpert bij de VRT, zou graag hebben dat ook de fiets een plaats krijgt in het verkeersbulletin op de radio. "We geven al langer ook informatie voor de gebruikers van het openbaar vervoer, dus waarom fietsers bijvoorbeeld niet waarschuwen dat er een versperring is op de F1 van Antwerpen naar Mechelen?", vraagt Beeckman zich af. Hij vraagt nu suggesties aan de betrokken partijen en daar komen veel reacties op.

"Als een bovenleiding van een trein stuk is, geven we dat meteen mee, maar we missen nog informatie voor de fietsers", vertelt verkeersdeskundige bij de VRT, Hajo Beeckman in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen. "Daarom heb ik op Twitter een oproep gelanceerd om ideeën te vragen aan de mensen die regelmatig fietsen om interessante informatie te delen via het verkeersbulletin op de radio. Ik heb het dan over een gesloten fietssnelweg bijvoorbeeld, of wateroverlast in een fietserstunnel."

Op de vraag of hij alleen zou focussen op werken of versperringen en niet op drukte antwoordt Beeckman dat druk fietsverkeer registreren iets moeilijker ligt en nu ook al kan via apps als Strava. "Bovendien rijdt het over het algemeen vlot op fietsostrades en zijn het enkel werken of versperringen die het fietsverkeer bemoeilijken."

Veel reacties

Beeckman krijgt ondertussen veel reacties met ondermeer suggesties over de manier waarop je informatie kan sprokkelen die interessant is voor fietsers op het moment dat ze willen vertrekken. Er worden apps voorgesteld, een telefoonnummer, een mailadres of kanalen als Twitter. "Ik ga al die suggesties uitzoeken en later verder uitwerken want de fiets krijgt meer en meer een grote rol in het verkeer. Zeker in Antwerpen waar we nog heel veel jaren last zullen hebben van de werken aan de Oosterweelverbinding. Als er Radio 2-luisteraars zijn met nog meer suggesties, dan zijn die heel erg  welkom", besluit hij.

Meest gelezen