Radio 2

Vrijwilligers maken ijskraam voor rusthuis in Gooik

De bewoners van rusthuis Eyckenborgh in Gooik mogen zich in de handen wrijven: drie vrijwilligers bouwden een ijskraampje , waar ze deze zomer elke woensdag een ijsje kunnen kopen. 

“We hadden al iemand die langskwam om ijs te bedelen bij de mensen, maar eigelijk konden wij dat zelf ook perfect doen”, vertelt Frederik De Bremaecker van rusthuis Armonea Eyckenborch. “We zijn dan op zoek gegaan naar een ijskraam, maar dat kost enorm veel geld. Gelukkig brachten drie vrijwilligers de oplossing!"

Oude rolstoel

Jan Kaesemans, Patricia Van den Broeck en Luc Van Eeckhoudt kwamen op het idee om zelf een ijskraam te bouwen. Ze deden dat met afvalmateraal van het rusthuis. Met twee wielen van een afgedankte rolstoel, enkele planken en wat verf bouwden ze een perfect bruikbaar ijskraam. De bewoners van het rusthuis krijgen elke woensdag de kans om aan het kraam een ijsje te bestellen. 

Meest gelezen