Wuustwezel sensibiliseert wandelaars om van militair domein weg te blijven

De buurgemeenten van het militair domein Groot Schietveld in de Noorderkempen gaan de mensen beter waarschuwen over de gevaren op het terrein. Defensie had dat gevraagd aan de gemeenten Wuustwezel, Brecht en Brasschaat, omdat ze het beu zijn dat er gewandeld wordt op het terrein, wat niet mag. "De mensen zijn te weinig op de hoogte", zegt schepen Rit Luyckx (Cd&V) van Wuustwezel.

Er werd tijdens de coronacrisis meer gewandeld in Wuustwezel. "De paden die op de rand van het militair domein lagen, werden enorm veel gebruikt. Het jammere is dat er ook veel wandelaars van de paden afweken. Als er schietoefeningen zijn, is dat heel gevaarlijk", zegt Luyckx.

We willen na het coronavirus opnieuw met defensie overleggen

Rit Luyckx (CD&V)

De paden werden op vraag van defensie aangepast. "We hopen dat als de situatie genormaliseerd is, we opnieuw een gesprek kunnen aangaan met defensie. Het gaat over 200 meter wandelpad op de rand van het militair domein. We hopen dat we dat stuk terugkrijgen", gaat Luyckx verder.

De gemeente Wuustwezel wil nu inzetten op sensibilisering. "We gaan via onze nieuwsbrief, infoblad en Facebookpagina de mensen informeren, zodat de mensen in de toekomst op de paden blijven", klinkt het.

Meest gelezen