Al een week verkeerschaos in Antwerpen: politie zal auto's beboeten die kruispunten blokkeren

De politie van Antwerpen zal extra ploegen inzetten om kruispunten te controleren. Zo willen ze de kruispunten zo veel mogelijk vrijhouden. De extra controles komen er na de zware verkeershinder van afgelopen week. Er zal ook strenger worden opgetreden tegen automobilisten die kruispunten blokkeren. 

Er was de afgelopen week veel verkeershinder in Antwerpen. Door meer politieagenten in te schakelen om op kruispunten het verkeer in goede banen te leiden, wil de politie de zware verkeershinder beperken.   

Een van de redenen voor het stroeve verkeer zijn de vele wegenwerken in Antwerpen. Het Agentschap Wegen en Verkeer had de werken in de zomermaanden gepland om zo de verkeershinder te beperken, maar ook nu is er overlast. "Het is natuurlijk niet mogelijk om op elk kruispunt een politieagent te zetten, maar we gaan wel extra ploegen inschakelen", zegt woordvoerder Willem Migom.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Strenger optreden

Naast de wegenwerken an sich, is er ook een ander groot probleem voor een vlottere doorstroming. "Een groot deel van het probleem is dat mensen vaak al dan niet bewust kruispunten blokkeren. Soms rijden ze het kruispunt op, terwijl ze weten dat ze overkant niet gaan halen en blokkeren ze vervolgens het kruispunt. Daar gaan we strenger op controleren, sensibiliseren en de kwaadwillige mensen ook beboeten", zegt Migom. 

De extra controles van de politie komen er na overleg met de stad Antwerpen en het Agentschap Wegen en Verkeer. De verkeerspolitie blijft intussen ook het verkeer actief regelen op de drukste kruispunten. 

Meest gelezen