Butselbos tussen Boutersem en Lubbeek wordt 57 hectare groter: “Historische waarde teruggeven"

Het ‘Butselbos’, op de grens van Boutersem en Lubbeek, wordt 57 hectare groter. Dat is goed nieuws voor wandelaars, want het wandelnetwerk wordt verbeterd. En in het nieuwe stuk natuurgebied komt er ook een speelzone voor kinderen en honden.

Met de uitbreiding van het Butselbos willen Natuur en Bos en minister van Natuur Zuhal Demir het domein in ere herstellen. Het natuurgebied was ooit 400 hectare groot maar verloor steeds meer groen aan de landbouw. “Ik ben enorm blij dat we het bos met deze aankoop in zijn historische waarde kunnen herstellen”, vertelt Zuhal Demir. “Bovendien komen we hiermee een grote stap dichter bij het bereiken van de doelstelling om 1 miljoen bomen te planten in de Vlaamse rand”.

Groen genot

Wandelaars, kinderen en honden zullen zich kunnen uitleven in het nieuwe stuk bos. De volgende maanden zal Natuur en Bos overleggen met beide gemeenten om de toegang tot het uitgebreide natuurgebied uit te werken. Wat vaststaat is dat het wandelnetwerk doorheen het bos verbeterd wordt. Ook een speelzone voor kinderen en een hondenlosloopweide worden aangelegd.

Meest gelezen