De Lijn is er zeker van: "Eind deze maand zullen de infoborden in de premetrostations werken"

Eind deze maand zullen alle informatieborden met de reistijden van trams in de premetrostations in Antwerpen werken. Daar is De Lijn van overtuigd. Al jaren is de vervoersmaatschappij op zoek naar een systeem om de borden met oplichtende bolletjes te vervangen. Maar tot nu heeft geen enkel goed gewerkt. Nu heeft een werkgroep met verschillende deskundigen een oplossing gevonden die getest is en goedgekeurd. 

Correcte informatie over wanneer trams zullen aankomen en vertrekken is iets wat tramreizigers al jaren vragen. Tot nu toe waren er de borden met oplichtende bolletjes, die aanduiden waar een tram zich bevindt. Maar doordat meer en meer lichtjes stuk raken, zijn die borden niet meer betrouwbaar. De voorbije jaren zijn al verschillende systemen aangekondigd om die borden te vervangen, maar geen enkel heeft ooit goed gewerkt.

Ook de borden die eind vorig jaar werden aangekondigd vertoonden veel technische problemen. Maar nu is er een oplossing gevonden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is onze redactie ook bevestigd: "Begin dit jaar hebben we een werkgroep samengesteld met deskundigen", zegt Karen Van der Sype uit, woordvoerder van De Lijn. "Het ging om complexe problemen, zoals het contact tussen de trams, de schermen en de computers die ermee verbonden zijn. Dat werd nog eens bemoeilijkt door slechte verbindingen onder de grond. Maar we hebben een oplossing gevonden."

Het werkt en meer nog, we houden het nauwgezet in de gaten met een team dat er specifiek op toegespitst is.

Karen Van der Sype - woordvoerder De Lijn

De Lijn is bijzonder overtuigd, omdat het systeem intussen in enkele stations is getest en werkt: "Wij hebben nu 4 à 5 premetrostations die in orde zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat het werkt en meer nog: we houden het nauwgezet in de gaten met een team dat er specifiek op toegespitst is. Mocht er een storing zijn, dan kunnen we snel ingrijpen."

Intussen worden alle 50 informatieborden in de Antwerpse premetrostations in orde gebracht. Tegen het einde van de maand zouden ze dan allemaal moeten werken.

Meest gelezen