Getty Images

Deze zomer nieuwe foor op Gents Sint-Pietersplein

In Gent komt er deze zomer een nieuwe kermis op het Sint-Pietersplein. Die komt er in de plaats van enkele kleinere kermissen die niet zullen doorgaan. Er komt geen kermis op de Vrijdagmarkt tijdens de Gentse Feesten, en ook op het Van Beverenplein en in Oostakker gaat de kermis niet door. 

De Zomerfoor zal op het Sint-Pietersplein staan van 15 tot en met 27 juli. De stad kiest voor het Sint-Pietersplein omdat daar meer ruimte is om alles veilig te organiseren. Er zal plaats zijn voor een 50-tal kramen. Dat moet de foorreizigers die normaal op de Vrijdagmarkt, het Van Beverenplein en in Oostakker staan de kans geven om toch nog op een Gentse kermis te staan.  Het moet ook de Gentenaars aantrekken die voor een staycation kiezen.

Meest gelezen