Eerste tweedehandswinkel in Lennik ‘RecyKleer’ is een feit

Lennik opent op de Hendrik Ghijselenstraat haar eerste tweedehandswinkel. Met RecyKleer zet de gemeente haar duurzame doelstellingen om in de praktijk. Betaalbare kleding, linnengoed, speelgoed en accessoires wachten sinds afgelopen donderdag op een nieuwe thuis. 

Duurzaamheid is belangrijk voor de gemeente Lennik. Naast de Babytheek, een uitleendienst voor babyspullen, pakt de gemeente nu ook uit met de tweedehandswinkel RecyKleer. Beide initiatieven worden gerund door vrijwilligers die je ontvangen op woensdag, donderdag en zaterdag. Zowel de Babytheek als RecyKleer zijn te vinden in hetzelfde gebouw op de Hendrik Ghijselenstraat.

Niet alleen duurzaamheid maar ook participatie draagt de gemeente hoog in het vaandel. De naam van de tweedehandswinkel werd met behulp van de inwoners van Lennik gekozen. 64 Lennikenaren gaven hun idee voor de naam van de winkel. De uiteindelijke keuze viel op ‘RecyKleer’.

Democratische prijzen

De tweedehandswinkel geeft een nieuw leven aan gedoneerde kleding, linnengoed, speelgoed en accessoires. Hierdoor worden de stuks verkocht aan betaalbare prijzen. Mensen die bij het OCMW gekend zijn krijgen bovendien een klantenkaart waarmee ze 50 procent korting krijgen.

Meest gelezen