KFC Varsenare

Eerste voetbalmatch mét publiek in Varsenare voor 300 supporters

Zaterdagmiddag wordt de eerste voetbalmatch met publiek in België gespeeld in Varsenare, bij Jabbeke. KV Oostende, ploeg uit de hoogste voetbalklasse, speelt een oefenmatch op het veld van tweedeprovincialer KFC Varsenare. 

Nancy Naessens weet alvast voor wie ze zal supporteren. Haar zoon Olivier Delcampe speelt bij KFC Varsenare. Al 21 jaar zelfs, maar toch zal de wedstrijd morgen tegen KVO ook voor hem nog bijzonder zijn. Olivier kon de match niet voorbereiden zoals het zou moeten: “Hij kon niet trainen, maar ging wel 3 à 4 keer per week lopen. Zo kon hij zijn conditie onderhouden", zegt Naessens.

Alle spelers zijn gisteren getest op corona. “Hij vond het een beetje ongemakkelijk, maar meer ook niet”. Het is wel nog even spannend voor de spelers, want de resultaten zijn nog niet bekend.

Uitverkocht

De match is uitverkocht, er zijn maar 300 supporters toegelaten. Toch gaat Naessens met een groot deel van de familie naar de match. “Ik ga met mijn man en mijn vader, het is zijn verjaardag. Hij gaat supporteren voor zijn kleinzoon, het wordt een speciale dag. Ook de schoonfamilie van mijn zoon zal er zijn.”

De fans zullen zich wel strikt aan de coronarichtlijnen moeten houden. “Ik hoorde dat er mondmaskers nodig zijn. We moeten natuurlijk onze handen ontsmetten en afstand houden. En in de kantine zullen we zittend ons drankje moeten drinken”, zegt Naessens.

De fiere moeder miste het om naar de matchen van haar zoon te gaan kijken. Een pronostiek geven vind ze moeilijk. “KV Oostende  is natuurlijk een ploeg uit de hoogste klasse. Ik voorspel een 1-3 overwinning voor Oostende, dat zou nog meevallen”, lacht ze.

Meest gelezen