4 doden en bijna 100 gewonden bij explosie in vuurwerkfabriek in Turkije

Bij een explosie in een vuurwerkfabriek in het noordwesten van Turkije zijn zeker 4 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook bijna 100 gewonden. Het vuur is inmiddels onder controle.

De explosie vond rond 11 uur lokale tijd plaats in een vuurwerkfabriek nabij Hendek, in de provincie Sakarya, zo'n 150 kilometer ten oosten van Istanbul. Op het moment van de explosie waren tussen de 150 en 200 werknemers aanwezig in de fabriek.

Volgens de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca zijn zeker 4 mensen om het leven gekomen. 97 anderen raakten gewond en werden naar 5 verschillende ziekenhuizen gebracht. Zowat 85 ziekenwagens, 2 helikopters en 11 reddingsploegen kwamen ter plaatse om de slachtoffers weg te brengen, tweette de minister.

Volgens het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken wordt nog gezocht naar drie vermisten. (De tekst gaat voort onder de tweet.)

De precieze oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volgens de lokale autoriteiten was er zo'n 110 ton aan explosief materiaal aanwezig op het moment van de ontploffing.

De burgemeester van de stad sprak eerder vandaag van een ernstige situatie: "De explosies blijven aanhouden, we doen ons best om de gewonden te evacueren." Verschillende brandweerploegen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden, maar de aanhoudende explosies maakten het hen niet makkelijk. Rond 17 uur plaatselijke tijd tweette minister Koca dat de explosies onder controle waren.

Het vuur en de explosies vormden geen gevaar voor de ruime omgeving, want de fabriek ligt niet in de buurt van woonwijken. Wegen die naar de fabriek leiden, werden wel door de politie afgesloten en de bevolking in de regio wordt aangeraden ramen en deuren zeker tot middernacht dicht te houden. Volgens minister Koca hebben de explosies en de brand ook schade toegebracht aan het milieu.

Meest gelezen