De sleurhut maar dan op twee wielen, het kan binnenkort in het Nationaal Park Hoge Kempen 

Vanaf eind augustus kan je het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen met een fiets en een kleine caravan. Zo kan je, via het fietsroutenetwerk, van camping naar camping rijden. 

De kampeerfiets is bedoeld voor meerdaagse fietstochten, legt verhuurder Miguel Noukens uit. "Je kan dan als een nomade van camping naar camping trekken." De camper is ingeklapt zo'n anderhalve meter lang, maar het is een modulair systeem. "Dus op de camping kan je er een bed van maken, of een tafel met stoeltjes. Hij is gemaakt van heel licht materiaal. Hij weegt zo'n 40 kilo, dus dat is zeker te doen met een goede elektrische fiets."

Het is niet meer de fiets op de camper, maar de camper achter de fiets

De komende weken wordt de originele kampeerfiets al uitgetest door enkele avonturiers, gaat Miguel Noukens verder. "Dus wie er ook mee op trektocht wil, zal nog moeten wachten tot eind augustus. Maar we willen nagaan of er nog enkele verbeteringen aangebracht moeten worden." 

Meest gelezen