Zondag wordt er opnieuw gekoerst, ook in Glabbeek. Wieleromroeper Florent kan weer commentaar geven.

Zondag worden de eerste echte wielerwedstrijden met profrenners gereden sinds corona. Er is een kermiskoers in Wezemaal en in Glabbeek. En dat betekent dat wieleromroeper Florent van der Weyden ook weer uit zijn kot  mag om live commentaar te geven. Hij is al jaren dé wieleromroeper van Oost-Brabant.

Florent van der Weyden wordt ook wel de Michel Wuyts van Glabbeek genoemd. "Al jaren doe ik de wielerverslaggeving in het oosten van Vlaams-Brabant. Toen ik 16 was, reed ik al mee met de volgwagen van een plaatselijke wielerclub in Molenbeek-Wersbeek. Dan riep ik door de micro hoeveel ronden er nog waren. En later ben ik dan wielerwedstrijden gaan presenteren." (zie foto onder)

"Ik ben heel blij dat ik zondag weer mag beginnen", vertelt Florent, "en dan nog in eigen dorp, in Glabbeek. Er worden twee wedstrijden gereden, een voor de nieuwelingen en een voor de junioren. Ik moet nog instructies krijgen van Cycling Vlaanderen over wat ik precies moet vertellen. Maar ik ga zeker zeggen dat de mensen zich moeten houden aan de coronamaatregelen, en dat de renners ook voorzichtig moeten zijn."

Het blijft afwachten of er veel volk zal komen 

Aan de start-en aankomstplek is geen publiek toegelaten, maar onderweg mag je de renners wel aanmoedigen. "Het blijft nog afwachten natuurlijk of er veel volk zal komen", zegt Florent. "En het is ook niet helemaal duidelijk hoe het wielerseizoen er de komende maanden gaat uitzien. Elke dag worden er nog wielerwedstrijden geannuleerd. Een wedstrijd is meestal gekoppeld aan een kermis en de kermissen gaan niet door. De Ronde van Vlaams-Brabant zou wel gereden worden met de start op 5 augustus in Linden, maar verder staat er weinig op het programma." 

Rustig voorjaar

Florent kijkt uit naar zondag, maar hij geeft wel toe dat hij genoten heeft van de rust van de voorbije maanden. "Als er wielerwedstrijden zijn, is het toch afjagen op een zondag. Op tijd vertrekken naar de wedstrijd, het materiaal opstellen en op zondagavond thuiskomen. Ik heb er van genoten om in het voorjaar zelf wat meer te kunnen fietsen samen met mijn vrouw." 

Meest gelezen