Glasverbod voor Graslei en Korenlei: “Mensen laten hun lege flessen zomaar achter en dat is gevaarlijk"

Het is vanaf nu verboden om nog met glazen flessen op de Gras- en Korenlei langs het water te zitten. Het Gentse stadsbestuur grijpt in nadat er wekenlang  glas bleef rondslingeren.

Het is heerlijk toeven langs het water in de Gentse binnenstad, zeker nu de examens voorbij zijn, de coronamaatregelen beetje bij beetje versoepelen en het zomerse weer het toelaat. Alleen stelt de Gentse politie vast dat er veel afval wordt achtergelaten. Vooral glazen flessen zijn een groot probleem: ‘s nachts wordt er al eens met leeggoed gegooid. “De grote scherven die achterblijven zijn ronduit gevaarlijk, daarom was een politiebevel nodig”, zegt Gents burgemeester Mathias Declercq. 

120 euro GAS-boete

Net als het verbod tijdens de Gentse feesten en in de Overpoortstraat, is het nu ook langs de Lei in het centrum verboden om glazen flessen mee te brengen. Het glasverbod geldt er tot 31 augustus. Wie het toch waagt riskeert als meerderjarige een GAS-boete van 120 euro. Voor minderjarigen bedraagt die 60 euro. Op de terrassen in de buurt mag je wel nog uit glazen drinken.

Meest gelezen