Halle verplicht geen mondmaskers op markt: “We rekenen op gezond verstand”

In tegenstelling tot Leuven, verplicht de stad Halle voorlopig geen mondmaskers op de markt. “De eerstvolgende markt is morgen zaterdag al. Dat is te kort dag om nog een mondmaskerplicht op te leggen”, zegt Schepen Johan Servé (Sp.a). 

De stad Halle is voorlopig niet van plan om mondmaskers op de markten te verplichten. “Nu nog een mondmaskerplicht opleggen is praktisch gezien niet meer haalbaar”, zegt schepen Johan Servé. “Vandaag nog communiceren dat mondmaskers vanaf morgen verplicht zijn, gaat gewoonweg niet.” Al sluit de schepen een verplichting in de toekomst niet uit. “Volgende week gaan we samen met de Veiligheidsraad kijken of we mondmaskers ook hier, in Halle, kunnen verplichten”.

Gezond verstand

De andere coronamaatregelen blijven uiteraard wel nog van kracht. “We vragen natuurlijk wel aan de marktkramers om zelf een mondmasker te dragen en de nodige afstand te bewaren, zowel tussen de wachtende klanten als tussen de kramen. Dat is uiteraard nog verplicht”, vertelt Servé. Hoewel de bezoekers dus niet verplicht zijn om een mondmasker te dragen, blijft het sterk aangeraden. “We rekenen vooral op het gezond verstand van de mensen”, aldus Johan Servé.

Wat niet meer van toepassing is op de markt in Halle is het afgesloten parcours. Twee weken geleden heeft de stad deze maatregel al teruggeschroefd. Dat betekent dat de hekken werden verwijderd en dat er geen tellingen meer plaatsvinden.

Meest gelezen