Inwoner deelt honderden valse parkeerboetes uit in Sint-Truiden: "Om parkeerbeleid van de stad aan te klagen"

In het centrum van Sint-Truiden heeft een inwoner enkele honderden valse parkeerboetes uitgedeeld. Het gaat om een ludieke actie van Bernard Derwa. Die wil zo het parkeerbeleid en de leegstand in het centrum van de stad aanklagen.

Bernard Derwa is een kranige zeventiger en een gewezen advocaat. Hij stoort zich danig aan het parkeerbeleid in Sint-Truiden. "Overal staan parkeermeters en overal in het centrum moet je betalen. Het resultaat is dat zowat de helft van de winkels leeg staat en de parking van de Colruyt regelmatig moet uitgebreid worden."

Overal parkeermeters?

In de meeste steden moet je betalen om in het centrum te parkeren, krijgt Derwa als uitleg van de stad. Maar daar neemt hij geen genoegen mee. "In Hannuit, net over de taalgrens hebben ze dat niet ingevoerd. En daar is er nauwelijks leegstand, maar daar kan je nog twee uur gratis parkeren. Daar gebruiken ze nog zo'n kaart waar je kan aan draaien." 

Sint-Truiden is door Paris Match uitgeroepen tot aangenaamste stad van Europa ... in 1960

Bernard Derwa, inwoner Sint-Truiden

Derwa vindt dat zijn stad de voorbije decenia sterk is achteruit gegaan. "Paris Match heeft Sint-Truiden nog uitgeroepen tot de plezantste en gezelligste stad van Europa in 1960. En nu is het een doolhof. Je moet maar eens komen kijken. Het moet duidelijk allemaal opbrengen hé."

Meest gelezen