Kulak Kortrijk geeft volgend academiejaar zoveel mogelijk les op de campus

Wie volgend academiejaar aan de Kulak in Kortrijk studeert, zal heel wat les op de campus zelf krijgen. De studenten zullen dus minder online les moeten volgen, zoals dat de afgelopen maanden het geval was. Kleinere groepen studenten en nieuwe ruimtes moeten dat mogelijk maken.

Aan de Kulak studeren kleinere groepen studenten, waardoor er voldoende afstand gehouden kan worden in de lokalen. "De universiteit investeert bovendien ook in nieuwe ruimtes", zegt vicerector Piet Desmet. "Voor de kleinere groepen gaan de oefeningen, practica, labo's en discussieseminaries gewoon door op de campus zelf."

Les op de campus, maar niet in de aula

Voor grote colleges gaan ze met een rotatiesysteem werken. “We zetten de studenten niet allemaal in dezelfde aula. Een deel van de groep zal in de aula zitten en de andere studenten zullen in onze studio's zitten. Daar kunnen ze de les bijwonen, zonder fysiek in de les te zitten. Ze kunnen wel vanop afstand vragen stellen aan de professor. Zo volgen ze online les, maar dan wel op de campus”, zegt Desmet.

Meest gelezen