archieffoto

Lommel wil geen gronden meer in erfpacht geven aan Parelstrand: “Dit heeft geen toeristisch karakter meer”

De stad Lommel wil de erfpacht voor het Parelstrand in Lommel niet verlengen, omdat het volgens de stad geen echt vakantiepark meer is.

Er klinkt al langer onvrede bij de bezoekers van het vakantiepark Parelstrand. En dat komt niet alleen door de asielzoekers die er verblijven. Ook de eigenaars van de vakantiehuisjes vinden dat het park niet veel meer voorstelt. Schepen van toerisme Karel Wieërs (N-VA): “Als je een toeristisch centrum bezoekt, dan verwacht je dat daar toeristische elementen zijn zoals een cafetaria, een strand, een zwembad of andere zaken om je te amuseren. Maar dat is er niet meer. Dit heeft geen toeristisch karakter meer, en ik begrijp de mensen die daar zeer ongelukkig over zijn.”

Juridisch kluwen

De stad Lommel wil nu een oplossing voor het park. Schepen Wieërs: “Het probleem gaat zijn dat de uitbater die erfpacht wil verlengen en dat gaat een juridisch kluwen worden. Waar dat gaat op uitdraaien is een grote vraag. Maar we zouden de mensen met een vakantiehuisje op het park heel graag willen helpen.”

In het vakantiepark zitten niet alleen toeristen en asielzoekers, er zijn heel wat mensen die er een heel jaar door verblijven, maar daar niet gedomicilieerd zijn.

Meest gelezen