Radio 2

Moeder van Tim Merlier organiseert de eerste Oost-Vlaamse koers sinds corona: “Voor mijn Tim”

In Wortegem-Petegem kan je morgen naar de eerste wielerkoers gaan kijken sinds het begin van de coronacrisis. De moeder van Belgisch kampioen Tim Merlier organiseerde de koers op amper twee weken tijd voor haar zoon. “Het was hectisch maar het is gelukt. Op een uur tijd waren alle 175 renners ingeschreven”, klinkt het bij mama Heidi Dhulst.

Vanaf 1 juli mogen er weer sportevenementen plaatsvinden met publiek. In Wortegem-Petegem maakte de moeder van renner Tim Merlier onmiddellijk gebruik van die versoepelde coronamaatregel, morgen staat daar meteen de eerste koers gepland.

Voor mijn zoon

Het is de eerste koers sinds het begin van de coronacrisis in Oost-Vlaanderen. Heidi Dhulst de moeder van Belgisch kampioen Tim Merlier organiseert het wielergebeuren voor haar zoon. “Hij heeft me dat gevraagd, ik heb direct mijn collega’s opgebeld en zij hebben meegeholpen.”

Normaal duurt het enkele maanden voor een koers op punt staat, maar Heidi Dhulst klaarde de klus in amper twee weken. “Het was een beetje hectisch op twee weken tijd, maar alles komt in orde. Het is ook wel anders door de coronamaatregelen, je moet denken aan de hygiëne, afstand houden, en zitplaatsen voorzien”, legt Heidi uit.

Tim heeft nog nooit gewonnen in zijn eigen dorp

Heide Dhulst, moeder van Tim Merlier

Beperkt publiek

Het publiek dat mag komen kijken is wel beperkt. “Op het parcours mogen mensen vrij rondlopen maar aan de start, finish en in de straten is er een beperking. Er mogen daar telkens 200 mensen zitten.” Zonder geldig bandje kom je er dus niet in. Er komt een coronasteward van Cycling Vlaanderen om alles te controleren.

In totaal zullen 175 renners meerijden. “Er zijn heel wat renners onder wie uiteraard Tim Merlier, ook Jonas Rickaert, Otto Vergaerde en Sep Vanmarke. Het was niet moeilijk om renners te vinden, op een uur tijd was iedereen ingeschreven, iedereen staat te popelen om te fietsen.”

Wie er gaat winnen weet Merliers moeder niet. “Misschien willen de renners dat mijn zoon wint, maar hij heeft nog nooit gewonnen in zijn eigen dorp.” 

Meest gelezen