Directrice Waregems woonzorgcentrum doet emotionele oproep: "Draag een mondmasker als bezoeker, want personeel kan 2de golf niet aan"

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) vraagt om een mondmasker te blijven dragen als je iemand gaat bezoeken in het woonzorgcentrum. Ook het woonzorgcentrum De Meers in Waregem dringt daarop aan. 

Een mondmasker is niet verplicht in de woonzorgcentra. De centra mogen daar zelf over beslissen. Toch vraagt de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) stellig om de veiligheidsvoorschriften na te leven. "Als we een 2de golf willen vermijden en het virus buiten willen houden, is het belangrijk dat ook de bezoekers zich houden aan de voorschriften", zegt Nathalie Debast van de VVSG. Handen ontsmetten dus én een mondmasker dragen. 

WZC in Waregem verplicht mondmasker

Het woonzorgcentrum De Meers in Waregem sluit zich daarbij aan. In het centrum is 1 op de 5 bewoners gestorven aan corona. Iedereen die het woonzorgcentrum binnen wil, is verplicht om een mondmasker te dragen. "Wij vinden het heel jammer dat dat niet overal verplicht is, ook niet in publieke ruimtes", zegt directrice Ann Herpels. "Onze ouderen zijn een risicogroep. We moeten toch zorgen voor elkaar."

Het personeel kan een 2de golf fysiek en psychisch niet meer aan

Ann Herpels, directrice WZC De Meers Waregem

Personeel is moe en bang

Herpels wijst er ook op dat haar medewerkers heel veel angst hebben voor een opflakkering van het virus. "Corona sloeg hier heel hard toe en mijn personeel kreeg het hard te verduren. Een 2de golf kunnen die mensen fysiek en pyschisch echt niet aan."

Meest gelezen