info@jasperleonard.be

Rector UAntwerpen levert inschrijvingspakket aan eerste student van volgend academiejaar

De eerste student die zich aan de Universiteit Antwerpen heeft ingeschreven voor volgend academiejaar heeft al meteen de rector Herman Van Goethem op bezoek gehad. De rector bezorgde zelf het inschrijvingspakket aan de student uit Mol.

Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen, heeft de eerste student die zich voor volgend academiejaar heeft ingeschreven verwelkomd bij de student thuis, in Mol.

De rector wil met zijn bezoek laten zien dat de Universiteit Antwerpen ook in het coronatijdperk de eerstejaars met open armen ontvangt en ondersteunt. “De eerstejaars moeten een campusgevoel opbouwen en elkaar leren kennen. Ze moeten zich thuis voelen op de universiteit. Dat is natuurlijk moeilijker in een situatie als corona,” zegt Van Goethem.

Inschrijvingsdocumenten en een goodiebag

Normaal wordt de eerste student die zich inschrijft op de universiteit in de bloemetjes gezet, vertelt Van Goethem. “Ik vond het belangrijk om langs te gaan, want ook in coronatijden willen we aangeven dat we er voor onze studenten zijn”, klinkt het.

De student in kwestie, Maarten Brems uit Mol, was verrast door het bezoek: “Het was niet de bedoeling om als eerste in te schrijven, ik wou er gewoon van af zijn.”

Maarten gaat rechten studeren. Daar geeft ook rector Van Goethem les in het eerste jaar. “Ik heb ook een boek gekregen dat de rector heeft geschreven. Blijkbaar moet ik dat boek ook lezen volgend jaar, dus da’s een goed begin”, lacht Maarten.

info@jasperleonard.be

Meest gelezen