Radio 2

Zanger Michael Lanzo treedt vanavond opnieuw op: “Goed dat mijn man en ouders me eten konden geven"

Veel artiesten geven dit weekend hun eerste optreden. West-Vlaming Michael Lanzo doet dat vanavond in Vayamundo in Oostende. Voor hem waren het zware maanden tijdens de lockdown. Hij kon niet optreden als artiest en ook zijn café moest ook gesloten blijven.

Het waren ook voor Michael Lanzo vreemde maanden. “Ik kijk er enorm naar uit om weer voor een publiek te kunnen staan. Maar ik ben ook wel zenuwachtig. Het voelt heel dubbel aan.”

Lanzo had het mentaal moeilijk de voorbije maanden: “Ik kan moeilijk stilzitten en plots heb je niets te doen. Ik liep echt de muren op. Ik hoop dat zoiets nooit meer terugkomt.”

Dubbel werkloos

Lanzo is naast artiest ook eigenaar van muziekcafé Den Artiest in Meulebeke. Ook op dat vlak had hij 4 maanden geen inkomsten. “Dat was heel  moeilijk, gelukkig was er nog wat steun van de overheid. Goed dat mijn man en mijn ouders er waren om mij eten te geven. Ik heb natuurlijk niet kunnen shoppen of zo, maar de winkels waren toch dicht”, zegt Lanzo laconiek.

Voor de rest van het jaar is er al veel geannuleerd. “Het blijft bang afwachten. De mensen nemen het zekere voor het onzekere, er zullen niet plots 30 optredens geboekt worden. We zullen nu nog meer uitkijken naar die enkele optredens die we wel kunnen doen.”

De zanger stelde woensdag in zijn zaak zijn nieuwe single “Toreador” voor. “We mochten als feestzaal voor het eerst opnieuw openen. Het was dus dubbel feest. Heel leuk allemaal, maar ik moest het achteraf wel bekopen. Ik had precies het gevoel dat ik 16 uur na elkaar had gewerkt. Ik was "van het lam gods geslegen” zoals ze hier in West-Vlaanderen zeggen. Vreemd wat zo’n lockdown met je doet”, besluit Lanzo.

Meest gelezen