Archieffoto

Zomerbar in Herentals mag tot 800 klanten ontvangen

Zomerbar Baobab in Herentals gaat open en kan tot 800 klanten ontvangen. "Het gaat om een horecagelegenheid en geen evenement, dus is er geen probleem", zegt burgemeester Mien Van Olmen. "Maar als de uitbater zich niet aan de maatregelen houdt, zal hij zijn horecavergunning verliezen", verzekert ze. 

In Herentals gaat op een terrein langs de E313 de zomerbar Baobab open. Daar is plaats tot 800 personen. Het terras is ingedeeld in zones, bezoekers worden naar hun tafel begeleid en obers bedienen slechts bubbels van maximum 15 personen.

Toestemming van de burgemeester

Burgemeester van Herentals Mien van Olmen (CD&V) heeft toestemming gegeven voor de grote zomerbar omdat het mag volgens de regelgeving. Het gaat namelijk om een horecagelegenheid en niet om een evenement. Het is ook een voordeel dat het gaat om een terras in openlucht, op een heel uitgestrekt terrein. Er zijn wel duidelijke voorwaarden afgesproken met de initiatiefnemer.

“De uitbater garandeert dat alles coronaproof kan verlopen. Wij voeren ook controles uit", zegt Van Olmen. “Als de uitbater zich niet aan de maatregelen houdt en het blijkt meer een evenement te zijn met randanimatie, dan zal ik heel snel zijn horecavergunning intrekken. Dan valt hij namelijk onder andere reglementen. Hij kent dus de risico's als hij zich niet houdt aan de afspraken."

Zoals bij andere horecazaken moet ook de zomerbar in Herentals om één uur ’s nachts dicht.

Meest gelezen