Zomerschool in Lanaken groot succes: "Leerlingen hebben nood aan ondersteuning op maat"

In Lanaken zijn al 127 kinderen ingeschreven voor de zomerschool in augustus. Door de coronacrisis hebben sommige leerlingen nood aan bijscholing, en dus komen er in Gellik, Rekem en in het centrum van Lanaken zomerscholen om kinderen te begeleiden, voor de start van het nieuwe schooljaar.  

"Tijdens corona zijn veel kinderen niet naar school kunnen gaan", zegt schepen van onderwijs Christel Gorissen. "Er was wel een aanbod van thuisonderwijs en voor veel kinderen was dat goed. Maar voor kinderen met een leerachterstand en de sociaal zwakkere kinderen was dat niet ideaal. Om die kinderen te helpen, hebben we nu zomerscholen opgericht."

Kinderen kunnen alles hernemen waarmee ze het moeilijk hebben
Christel Gorissen, schepen van onderwijs

In de zomerscholen worden kinderen op maat ondersteund. "Daar gaan ze op een rustige manier in kleine klassen ondersteund worden door 34 vrijwillige leerkrachten en jobstudenten", zegt Gorissen. "Ze kunnen alle leerstof hernemen waar ze het moeilijk mee hebben. Dus het zal op maat van de kinderen zijn."

De zomerschool in Lanaken wordt georganiseerd van 10 tot en met 21 augustus. In Rekem is het al volzet, maar in het centrum en in Gellik is er nog plaats voor zo'n 40 leerlingen.

Meest gelezen