Stad Gent - Bas Bogaerts

"Adieu" geeft nabestaanden die dierbare verloren tijdens coronacrisis alsnog afscheidsmoment in Gent

Afscheid nemen van een geliefde is nooit makkelijk, maar in deze bijzondere tijden is het nog extra moeilijk. Door de coronamaatregelen was het soms onmogelijk om bij de uitvaart aanwezig te zijn, of kon het enkel in intieme kring. Daarom komt de stad Gent en de organisatie 123-piano met een nieuw initiatief: "Adieu".

Het moet je maar overkomen: je verliest een familielid of vriend tijdens corona en dan kun je geen volwaardig afscheid nemen. Nochtans is een uitvaart voor veel mensen een belangrijk moment in het rouwproces. Daarom is er nu "Adieu", 10 gratis poëzieconcerten op 10 Gentse begraafplaatsen, een project vanuit de stad Gent, 123-piano en curator Gaea Schoeters om alsnog mooie vaarwelmomenten te creëren. “Wij waren op zoek om iets te doen rond mensen die geliefden verloren tijdens deze periode. Toen we hoorden van het initiatief van 123-Piano hebben we mekaar snel gevonden”, zegt schepen Mieke Van Hecke (CD&V). 

Inschrijven is wel nodig

Curator Gaea Schoeters verwacht dat er veel mensen belangstelling zullen tonen voor dit project. “Het is niet alleen een moment om afscheid te nemen, ook mensen die nood hebben aan cultuur zullen graag komen,” vertelt Schoeters. De poëzieconcerten van ‘Adieu’ vinden elke zondagvoormiddag plaats van 19 juli tot en met 20 september, telkens op een van de tien geselecteerde Gentse begraafplaatsen.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link: https://inschrijvingevenementen.gent.be/Label/Details/93753c38-6abb-ea11-80f0-005056935251

Meest gelezen