Genk Ladies krijgen gemeentelijke subsidie voor kunstgrasveld: Genk moet kweekvijver worden voor vrouwelijk voetbaltalent

De KRC Genk Ladies ontvangen een forse subsidie van de stad Genk om een nieuw kunstgrasveld aan te leggen. Het totale kostenplaatje bedraagt 484.000 euro, waarvan de stad 237.000 euro betaalt. De club en het stadsbestuur hopen het Limburgse vrouwenvoetbal zo een boost te geven.

 

“Omdat het huidige grasveld al lange tijd in bijzonder slechte staat verkeerde, kon er in ongunstige weersomstandigheden moeilijk getraind worden”, licht Jacqueline Mahieux, voorzitster van KRC Genk Ladies toe. “De speelsters trainden op terreinen met heel wat oneffenheden en putten, met risico op kwetsuren. Om onze ambities waar te maken en verder te kunnen groeien, moeten wij als club een professionele accommodatie kunnen aanbieden.” 

Een boost voor het Limburgse vrouwenvoetbal

De investering in een kunstgrasveld is een eerste belangrijke stap in het driejarenplan van de club. “Naast optimale infrastructuur willen wij onze jeugdspeelsters dezelfde begeleiding aanbieden als de speelsters van de superleague. Zo voorzien wij onder meer een technische trainer, een physical trainer en een voedingscoach”, vervolgt Mahieux.

Kathleen Parthoens (CD&V), schepen van Sport in Genk, benadrukt dat de stad het belangrijk vindt om ook in vrouwenvoetbal te investeren. “Dankzij samenwerkingsverbanden kunnen andere clubs zoals Bokrijk Sport, mee gebruik maken van deze terreinen. We hopen dat Genk zo kan uitgroeien tot een kweekvijver voor vrouwelijk voetbaltalent.”

Meest gelezen