Videospeler inladen...

Correcties en aanvullingen

De tweede uitbraak van het virus in Spanje, is wel degelijk in Galicië. Niet alle handelaars zijn blij met het uitstel van de koopjesperiode.

Foute kaart in "Het Journaal" van 5 juli

In "Het Journaal" van 19 van 5 juli werd een kaart getoond van Spanje. Op die kaart stond de regio El Segrià (Lleida/Lerida) in Catalonië juist aangegeven, maar de zone La Mariña (Lugo) in Galicië helemaal niet. Galicië ligt in het noordwesten van Spanje. De kaart werd getoond tijdens een studiogesprek met viroloog Pierre Van Damme.

Er zijn verschillende plaatsen in Spanje met een naam die lijkt op "La Mariña". De fout is mogelijk geworden doordat de graficus die de kaart gemaakt heeft, de kaart niet meer aan de journalist heeft voorgelegd voor uitzending. Omgekeerd heeft de journalist de kaart niet meer gecheckt. Op vijf juli waren dus twee nieuwe uitbraken bekend : één in El Segrià (Lerida)  in Catalonië en één in La Mariña in Galicië in het noordwesten van Spanje.

"De sector" is soms tégen het uitstel van de koopjes

In "Het Journaal" van zaterdag 4 juli zat een reportage over de koppelverkoop die heel wat winkelbuurten opvalt. Echte koopjes zijn dat niet want er mag nog niet echt met verlies worden verkocht. Maar er zijn dus wel kortingen. De échte koopjes mogen pas vanaf 1 augustus.  In de reportage werd gezegd dat "de sector" achter die maatregel staat. Dat is ook juist voor de Mode-Unie. Maar grote ketens zoals Zara, H&M, Inno of Primark worden vertegenwoordigd door Comeos. Comeos is tegen het uitstel van de echte koopjes.  "De sector" was dus een foute omschrijving. "Het Journaal" had in het verleden overigens al aandacht besteed aan het standpunt van Comeos. 

Meest gelezen