De steenweg N2, aflevering 5: Tegenvaller voor toerisme, maar ook lichtpuntjes in het kasteel Alden Biesen

Een hele zomer trekt VRT NWS langs de steenwegen in ons land en kijkt hoe we het leven weer op gang trekken na een voorjaar in het teken van corona. Deze week begeven we ons op de N2, van Brussel naar het oosten, tot de Nederlandse grens bij Maastricht. Vandaag houden we halt aan de erfgoedsite van Alden Biesen, in Limburg, waar het toerisme en de evenementen zijn stilgevallen door de coronacrisis. Voor het grootste wijndomein van het land is het ook een streep door de rekening. Maar er zijn ook lichtpuntjes, ziet reporter Vincent Verelst.

Bekijk hier de recentste reportage uit de reeks "De steenweg" (onder deze video vind je de vorige afleveringen):

Videospeler inladen...

In de vorige aflevering gingen we langs bij een verdeler van motors in Tielt-Winge. Daar is de verkoop opvallend gestegen. En in provinciedomein Halve Maan in Diest merken ze nu al de toegenomen populariteit van vakantie in eigen land.

Videospeler inladen...

Eerder deze week gingen we langs bij het UZ Leuven, het grootste ziekenhuis van ons land. Ook daar heeft het coronavirus toegeslagen. We konden spreken met een kankerpatiënt, die op dat moment in het ziekenhuis verbleef, over hoe hij dat heeft ervaren.

Videospeler inladen...

Meest gelezen