Nationaal Park Hoge Kempen sinds begin dit jaar dubbel zo groot: "We hebben 20 extra Rangers nodig"

Het Nationaal Park Hoge Kempen is op zoek naar 20 extra Rangers, die met bezoekers op pad gaan in de natuur. Dat is nodig want het natuurgebied is sinds begin dit jaar verdubbeld in hectare.

Het Nationaal Park is sinds begin dit jaar dubbel zo groot geworden: "We zijn van 5.700 hectare naar 12.000 hectare gegroeid", zegt Andre Mulders, coördinator van de Rangers. "Er zijn verschillende gebieden bijgekomen waar ook rangeractiviteiten geboekt kunnen worden. En dus hebben we ook een groter team nodig, om al die bezoekers die we verwachten een mooie rondleiding te kunnen geven."

Het Nationaal Park Hoge Kempen mag dan wel dubbel zo groot geworden zijn, het is ook de bedoeling dat het de komende 20 jaar dubbel zo mooi en dubbel zo sterk wordt. Zo komen er toegangspoorten bij aan de commanderij in Gruitrode, 't Eilandje in Maaseik en het Thorpark in Genk. Daar moet ook echt infrastructuur bijkomen om bezoekers te ontvangen. Maar er komt ook extra bos, vooral in de rand van het Nationaal Park.

Meest gelezen