© Paul Fierens

Groot lek in waterleiding veroorzaakt hinder in Mechelen

Een lek in een van de hoofdleidingen van watermaatschappij Pidpa heeft vannacht voor hinder gezorgd aan de Brusselpoort in Mechelen. De wachtploeg van Pidpa heeft het getroffen stuk leiding ondertussen kunnen afsluiten. De druk op de waterkranen van de Mechelaars is ondertussen weer normaal.

Vannacht kreeg Pidpa verschillende oproepen van mensen uit heel Mechelen dat er geen of een sterk verminderde druk op de waterleiding zat. De wachtploegen konden het lek meteen lokaliseren. Aan de Brusselpoort stond de straat blank. Enkele kelders van woningen liepen onder, en de brandweer was ter plaatse. 

Omdat het om een belangrijke toevoerbuis van 40 centimeter doorsnede gaat, is de hoeveelheid water die eruit stroomde aanzienlijk. De wachtploegen hebben het water meteen anders geschakeld. Op die manier kon het stuk buis waar het lek zich bevindt, geïsoleerd worden uit het netwerk. Zodra dat gebeurd was, omstreeks 3 uur, kon de druk op de waterleiding van de klanten weer op het normale peil gebracht worden.

De oorzaak van het lek is nog niet bekend. Technici van Pidpa zullen de defecte leiding in de loop van de voormiddag uitgraven en vervangen.

 

Meest gelezen