SOS Wilde Dieren

Honden- of kattenvoer gezocht voor egels in Vogelopvangcentrum Neteland

Op haar facebookpagina roept VOC Neteland in Herenthout op om extra eten te brengen voor de egels die ze opvangen. Dat zijn er de laatste tijd opvallend veel. Het zijn vooral baby- en mannetjesegels die worden binnengebracht. Bij VOC Neteland zijn ze nu specifiek op zoek naar extra honden- en kattenvoer om de beestjes eten te geven. 

VOC Neteland in Herenthout vangt jaarlijks heel veel egels op, en dat aantal groeit jaar na jaar. "We gaan het aantal van vorig jaar - toen waren het er zo'n 600 - dit jaar zeker overschrijden", vertelt Mieke De Wit van het VOC in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen. "Het gaat vooral om gewonde, mannelijke egels", legt ze uit. "In de paartijd durven die al wel eens vechten om een vrouwtje en ze verwonden mekaar dan op de delen waar geen stekels staan, zoals hun snuit bijvoorbeeld. Alles rond de kop en de poten, kan je wel stellen."

Op dit moment worden er ook veel kleine egeltjes binnengebracht die verzwakt zijn of bijvoorbeeld door een hond een wondje hebben opgelopen. Er zijn er ook die verzwakken in droge periodes omdat ze dan moeilijker eten vinden.

Honden- en kattenvoer

"Zowel droge als natte honden- en kattenbrokken mogen mensen binnenbrengen", vraagt Mieke De Wit. "Honden- en kattenvoer uit blik ruikt feller en dat spoort de zwakkeren meer aan om te eten, dus dat is zeker welkom!"

Wie wil kan eten achterlaten bij VOC Neteland aan de Langstraat 29 in Herenthout. Door de coronamaatregelen zijn de slagbomen nog altijd toe maar je kan je gift achterlaten in een opvanghuisje voor de slagboom. Dit is altijd open. 

Meest gelezen