AFP or licensors

Indiër laat exclusief gouden mondmasker ontwerpen tegen coronavirus: "Ik hou gewoon van goud"

Een Indiase zakenman heeft een gouden mondmasker op maat laten ontwerpen om zich te kunnen beschermen tegen het nieuwe coronavirus, dat in India fel om zich heen grijpt. Hij krijgt veel bekijks, "maar ik doe dit niet voor de aandacht, ik hou gewoon van goud" zegt de man. "Ik weet niet of het voldoende beschermt, dus ik neem nog extra maatregelen."

Het verhaal van Shankar Kurhade (49) uit Pimpri-Chinchwad in de stedelijke agglomeratie Poona, in de westelijke deelstaat Maharashtra, gooide afgelopen weekend hoge ogen op Indiase sociale media en daarbuiten. De excentrieke zakenman heeft een gouden mondmasker op maat laten maken, ter waarde van omgerekend zowat 3.500 euro.

Kurhade zegt dat hij het idee kreeg toen hij een filmpje zag van een man uit Kolhapur die een zilveren masker droeg. "Ik doe dit niet voor de aandacht, ik hou gewoon van goud", vertelde hij aan de krant The Indian Express. Ambachtslieden hadden acht dagen nodig om het masker te maken. Het weegt 60 gram en heeft heel fijne poriën, die toelaten dat de man nog kan ademen.

(artikel gaat voort onder de tweets)

"Ik weet niet zeker of het voldoende beschermt"

Of het masker voldoende beschermt? Kurhade neemt het zekere voor het onzekere. "Ik weet niet zeker of het efficiënt genoeg is, dus neem ik ook andere maatregelen. Het is niet het goud of het mondmasker, maar social distancing en handen wassen dat mensen zal beschermen tegen het coronavirus."

De zakenman heeft veel bekijks als hij met zijn gouden mondmasker op straat komt. "Mensen vragen me om selfies", zegt hij. "Ze zijn onder de indruk als ze me op de markt een gouden masker zien dragen". En hij dost zich voor de rest ook graag uit in goud. Een armband, een halsketting, ringen aan elke vinger... maken deel uit van zijn dagelijkse outfit.

Mondmasker in India verplicht

India heeft het dragen van een mondmasker op openbare plaatsen verplicht. Het coronavirus grijpt er sterk om zich heen. Gisteren zijn er 25.000 nieuwe besmettingen gemeld. Nooit eerder werden er in één dag in het land zoveel gevallen geregistreerd. Op dit moment zijn er in India 697.413 officiële gevallen. Sinds vanmorgen staat het land op de derde plaats wat betreft het aantal besmettingen, na de Verenigde Staten en Brazilië. Er zijn 19.693 overlijdens bevestigd.

Meest gelezen