Man houdt hond droog: "Nu kan ik weer iets van mijn bucket list schrappen!"

Ruim een week geleden regende het pijpenstelen in het Schotse stadje Giffnock. Ethan Dearman, beveiligingsmedewerker bij een warenhuis van winkelketen Morrisons, merkte op dat moment op dat een hond buiten in de gietende regen op zijn baasje aan het wachten was. Hij nam onmiddellijk een paraplu ter hand. Een klant maakte er een foto van, die daarna als "hartverwarmend" de wereld rondging. Dearman werd zelfs als een "held" omschreven.

De 23-jarige Dearman op nieuwswebsite Insider: "Regen deert me helemaal niet. Als er honden buiten staan, die op hun baasje wachten, hou ik die wel altijd extra in het oog.  Dit was zeker niet de eerste keer dat ik een paraplu boven een hond open hield."

"Nu blijkt dat ik niet alleen honden gelukkig maak. Blijkbaar vinden mensen dit ook wel erg leuk om te zien. Het laat me in ieder geval toe weer één ding van mijn bucket list te schrappen, namelijk beroemd worden door een goede daad te verrichten."

Nadat de foto viraal gegaan was, kwam baasje David Cherry de beveiligingsmedewerker nog persoonlijk bedanken.

Een woordvoerster van de winkelketen voegde op nieuwswebsite Evening Standand nog toe: "Het gaat de komende week heel hard regenen in Schotland, dus hebben we extra paraplu’s voorzien. Zowel voor onze klanten als voor hun honden. Het is duidelijk dat er nu al goed gebruik van gemaakt wordt."

Meest gelezen